• 欢迎访问江苏专转本网!本站为【传爱专升本】旗下门户网站,为广大考生提供免费专转本政策与资讯,具体专转本考试信息以江苏省教育考城院http://www.jseea.cn/ 为准。
  • 登录 | 注册
    江苏专转本 >试题题库 > 英语 > 2022年江苏专转本英语日常练习题

    2022年江苏专转本英语日常练习题

    2021-10-12 08:55:23    来源:江苏专转本    点击:

      【导读】为了同学们在专转本英语考试中取得好成绩,江苏专转本网为同学们带来了2022年江苏专转本英语日常练习题,希望对大家有帮助。

    江苏专转本英语

      2022年江苏专转本英语日常练习题

      1.With the _______of Mary, all the girl students are eager to go to the party.

      A.exhibition

      B.exception

      C.except

      D.reception

      2.Although the trffic is not busy, he likes to drive at a _______ speed.

      A.spare

      B.fast

      C.moderate

      D.moral

      3.All the memories of his childhood had _______ from his mind by the time he was 65.

      A.faded

      B.illustrated

      C.comfined

      D.concerned

      4.This river is so big that it is impossible to build a _______ under it without modern technology.

      A.canal

      B.tunnel

      C.channel

      D.cable

      5.The _______ is nearly dead , so I can not start the car again.

      A. bean

      B.beam

      C.bake

      D.battery

      6.When making modern cameras , people began to _______ plastics for metal.

      A. surround

      B.substance

      C.stretch

      D.substitute

      7.With the help of the government , a large number of people ---_______ after the flood in 1991.

      A. survived

      B.suspended

      C.suffered

      D.subfected

      8.He always has a lot of _______ ideas in his mind , and sometimes we do not even know what he is thinding about.

      A. novel

      B.spoil

      C.acceptable

      D.additional

      9.Please be serious. I am not _______. You should consider it carefully

      A. sorting

      B.joking

      C.counting

      D.comparing

      10.We do not have a _______ school in our institute. The highest degree we provide for the students is a B. A. and a B. S. .

      A. continue

      B.bay

      C.assistance

      D. graduate

      11、The play begins at 6: 40 pm. So we have to be at the theatre ________ 6:30 pm at the latest.

      A. after B. around C. until D. by

      12. They held a ceremony ________ those killed in the battle.

      A. in honor of B. instead of C. in favor of D. by means of

      13. After finishing middle school, my sister did nothing ________ at home.

      A. but to read B. but read C. besides reading D. except to read

      14. Write your name and address on your bag ________ you lose it.

      A. in any case B. in case C. in no case D. in that case

      15. — ________ did the professor give you much advice?

      — The choice of a career.

      A. On what B. In what C. What D. For what

      参考答案

      1.A 2.B 3.C 4.A 5.B

      6.C 7.A 8.C 9.D 10.A

      11. D。从“戏剧在下午6:40开始”可知到达剧院的时间最迟不应晚于6:30。A项表示“下午6:30后到剧院”,C项表示“在剧院呆到下午6:30为止”,均不合题意。B项干扰性最强,around意为“左右,大约”, 但在6:30 pm后有at the latest“最晚”,二者相矛盾。C项by是not later than(不迟于)之意,整合题意。

      12. A。in honour of意为“为庆祝(为向. . . 表示敬意,为纪念”;instead of意为“代替; 而不是”;in favor of意为“赞成;支持”;by means of意为“通过; 用; 借助于”。根据句意“他们举行了纪念阵亡战士的仪式”可知答案为A(from www.yygrammar.com)。

      13. B。but, except 和besides都有“除…之外”的意思,但没有”,相当于not including. 另外,but后面可接不定式to do,但如果but前面有实义动词dbesides是“除…之外,还”的意思,等于in addition to; 而except, but 是“除…之外, o的任何形式,不定式省略to。

      14. B。in any case意为“在任何情况下”;in case意为“以防万一,如果”;in no case意为“决不”;in that case意为“如果那样的话”。句意为“在你的包上写上名字和地址以防丢失”。

      15. A。“教授给你提的什么建议?”“择业”。“关于…的建议”应用介词on。

      以上就是“2022年江苏专转本英语日常练习题”的全部内容,大家想知道更多关于江苏专转本的相关资讯,如政策公告、常见问题、复习备考等,敬请关注江苏专转本!

    江苏专转本尾部图片
    江苏专转本声明

    (一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。

    (二)本网站在文章内容来源出处标注为其他平台的稿件均为转载稿,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对内容、版权等问题存在异议请于我们联系,我们会及时处理。


    转载请注明:文章转载自http://www.jshdjs.com/

    本文地址:http://www.jshdjs.com/show-632-8337-1.html

    点击继续阅读>>

    扫码登录

    扫码关注“江苏专转本”微信公众号

    即可查看余下内容

    二维码以过期,请重新刷新

    2021年江苏专转本便捷服务

    · 温馨提示:由于专转本考试机会一年
    仅此一次,建议广大在校生提前备考。

    考生交流群

    微信公众号

    江苏专转本微信交流群

    扫一扫加入微信交流群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。
    江苏专转本微信公众号

    扫一扫关注微信公众号

    随时获取专转本政策、资讯、以及各类学习资料、试题题库、咨询解答。